MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale...
fot. pixabay.com

Obierasz skórki owoców i warzyw? Wcale nie musisz tego robić! Zobacz rośliny, które z powodzeniem zjesz w całości

Bakłażan

Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale dopiero po ugotowaniu lub upieczeniu. Panierowane plasterki bakłażana? Zostawiamy skórkę, nie tylko poprawi smak, ale pozwoli też zachować spójność smażonych plastrów. Faszerowany bakłażan? Również zostawiamy skórkę. Jedynie w przypadku dań, takich jak baba ganoush powinniśmy obrać bakłażany ze skórki.

Zobacz również

Nasze propozycje na weekend 14-16 czerwca we Wrocławiu

Nasze propozycje na weekend 14-16 czerwca we Wrocławiu

Trzeci koncert charytatywny w Szkole Podstawowej nr 11 w Inowrocławiu. Zdjęcia

Trzeci koncert charytatywny w Szkole Podstawowej nr 11 w Inowrocławiu. Zdjęcia

Polecamy

Najlepsze atrakcje Hamburga: 7 miejsc, które musisz odwiedzić przy okazji Euro 2024

Najlepsze atrakcje Hamburga: 7 miejsc, które musisz odwiedzić przy okazji Euro 2024

Oczyszcza organizm i cerę. Herbatkę stosuj na wypadanie włosów i worki pod oczami

Oczyszcza organizm i cerę. Herbatkę stosuj na wypadanie włosów i worki pod oczami

Pulpety z przepisu babci podbiją każde serce. Do sosu trzeba dodać ważny składnik

HIT DNIA
Pulpety z przepisu babci podbiją każde serce. Do sosu trzeba dodać ważny składnik