MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
10 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jednym z najbardziej szkodliwych nawyków jest podgrzewanie...
fot. CarinHvdB/pixabay.com

Jak przygotować zdrowe jedzenie? 10 kuchennych błędów i sposoby, by ich unikać

Stosowanie plastikowych opakowań

Jednym z najbardziej szkodliwych nawyków jest podgrzewanie jedzenia w kuchence mikrofalowej w opakowaniach z tworzyw sztucznych, nawet tych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Warto zastąpić je tradycyjnymi naczyniami ze szkła lub ceramiki. By uniknąć przenikania składników plastiku do jedzenia, warto też przechowywać je w pojemnikach szklanych lub ceramicznych, folię spożywczą zastąpić papierem śniadaniowym lub pergaminem oraz zrezygnować z używania silikonowych form do pieczenia. Korzystając z patelni warto wymienić plastikowe łopatki do smażenia na te tradycyjne, wykonane z drewna.

Zobacz również

Czwarte urodziny krakowskiego Teatru Burleski by Veren De Heddge

Czwarte urodziny krakowskiego Teatru Burleski by Veren De Heddge

Czwarte urodziny krakowskiego Teatru Burleski by Veren De Heddge

Czwarte urodziny krakowskiego Teatru Burleski by Veren De Heddge

Polecamy

Najzdrowsza sałatka świata. Jedz ją codziennie, a będziesz wyglądać młodziej

Najzdrowsza sałatka świata. Jedz ją codziennie, a będziesz wyglądać młodziej

Chcesz zamieszkać nad morzem lub w górach? Szykuj się na spory wydatek

Chcesz zamieszkać nad morzem lub w górach? Szykuj się na spory wydatek

Życiowe rewolucje, przypływ gotówki i gorące uczucie. To czeka cię w lipcu

TYLKO U NAS
Życiowe rewolucje, przypływ gotówki i gorące uczucie. To czeka cię w lipcu